VELKOMMEN TIL ROSKILDE C

Roskilde centrum er et mekka, når det kommer til herlighed. Byen byder på et hav af muligheder og Roskilde centrum samler det hele på et afgrænset område. Algade er sammen med Skomagergade handelsgaden i Roskilde, som går fra Røde Port til Støden. Den er knap 700 meter lange gade, der stammer helt tilbage fra middelalderen, tilbyder alt fra blomster, vin, chokolade, restauranter, hotel, apotek, hudpleje, sko, dagligvarer, hår klip, tandlæge, grønt og meget andet. Torvet fyldes om onsdagen og om lørdagen af små boder, der giver handelsgaden ekstra liv. I forbindelse med Stændertorvet ses den smukke Roskilde Domkirke. Bymidten er omkranset af mange hyggelige huse, der er opført omkring det 17. århundrede. Centrum byder også på det smukke Roskilde Kloster.
Byens navn er opstået på baggrund af de oprindelig 12 kilder der var i Roskilde. Tre af disse blev anset som hellige, mens andre var tilknyttet en eller flere møller eller leverede drikkevand samt vand til madlavning og tøjvask. I dag er der 8 kilder tilbage.
Roskilde centrum byder også på de to parker Byparken og Folkeparken. I Byparken ligger restaurationen Pipers hus, der udover veltilberedte retter på alt fra brunch, frokostanretninger, kaffe og kage samt a la carte, kan tilbyde en flot udsigt over såvel parken, havneområdet og Roskilde Fjord. Det er dog også tilladt at sidde på græsset og nyde sin medbragte frokost i parken. I sommerhalvåret afholdes der koncerter i parken, hvor mange kendte kunstnere byder på nyt og gammelt materiale. Folkeparken er midtbyens anden store park, som indeholder amfiteater, fodboldbane, huser vores studenter, når de hvert år bliver færdige med deres eksamener, men også en del idrætshold bruger parken til at motionere i. Den sydlige del af Folkeparken grænser op mod byens bibliotek – Roskilde Bibliotek. Her er det muligt for alle at finde en bog af interesse. Der er lydbøger med mange fantastiske historier og så er det også muligt at benytte computere, film og musik. Der tilbydes også en række forskelligartede arrangementer for de små og de store.
Roskilde havn er en af byens større attraktioner. Her er der både plads til store og små sejlbåde samt motorbåde. Ved havnen ligger Roskilde Sejlklub, stiftet i 1905, hvor man både lære at sejle i klubbens sejlerskole, udøve kapsejlads samt lære at ro kajak. Klubben har ca. 500 medlemmer og er således blandt landets største sejlklubber i Danmark. Kajakafdelingen, som er stiftet i 2003, har ca. 130 medlemmer.
På havnen er det også muligt at nyde en god is fra Havnekiosken eller Paradis og hvis du ønsker et reelt måltid, så kan du blive bespist på Snekken Trattoria, Store Børs eller Vikingemuseets Café Knarr. I forlængelse af havnen ligger Vikingeskibsmuseet, hvor det er muligt at opleve de gamle bevarede skibe og de nybyggede vikingeskibe. Museet ligger vægt på at fortælle historier og på, at du skal opleve hvordan det var at være viking. De tilbyder et hav af oplevelser lige fra mysterier, som skal løses, til at sejle på Roskilde Fjord i et rigtig vikingeskib. I skolernes ferier er programmet fyldt med sjove arrangementer som f.eks. ”Krig”, ”Skibe og kongemagt”, ”Ta’ med på krigstogt” og meget andet.
Har du børn i skolealderen, så er der mulighed for at gå på Absalon Skole. Ønsker du privatskole, er der mulighed for at benytte Roskilde Private Realskole eller Sankt Josef Skole. For de mindste findes Børnehuset Mælkevejen, Sankt Josef Børnehave, Bredgade Børnehave og Mælkevejen Børnehave.
Roskilde er desuden en stor stationsby, med en syvsporet banegård, med hyppige afgange mod København, Holbæk, mange sjællandske byer og mod Fyn og Jylland. Skal du med bus fra Roskilde Station kører følgende ruter 123, 201A, 202A, 203, 204, 220, 226, 358 og 600S.