VELKOMMEN TIL ROSKILDE VEST

Roskilde vest er kendetegnet ved en harmonisk og homogen bebyggelse, med hovedsagelig røde murermestervilla opført mellem 1920 og 1950 med klassiske detaljer som kviste og sprossede hvide vinduer. I Roskilde vest er den lokale kommunale skole Sct. Jørgens Skolen, dog hører den del af Roskilde vest, som ligger tættest bykernen, til Absalon Skole. Sct. Jørgens Skole rummer ca. 600 elever fra 0.-9. klasse. I Roskilde vest ligger Roskilde Kongrescenter, som afholder foredrag, koncerter, comedy shows, messer og sportsarrangementer. I umiddelbar nærhed til Roskilde Kongrescenter ligger Roskilde Idrætspark, hvor Roskilde Boldklub (RB) hører til. Klubben har omtrent 700 medlemmer. Roskilde Idrætspark er også hjemsted for Roskilde FC, som sæson 2021-22 spiller i 3.division. Tæt ved boldklubben findes Kildegården. Kildegården er et center for en lang række forskellige aktiviteter inden for idræt, kultur og fritid. Kildegården består af en række huse, som ligger i en klynge, og hvor hvert hus har en funktion eller tiltænkt formål. Kildegården består af Idrættens Hus, Kildegårdshallen, Kunstens Hus, Musikkens Hus, Oplysningens Hus samt nogle tilhørende udearealer.
Idrættens hus, som er et nyere idrætshus fra 2018 på 4.510 m², som består af en springhal, trampolinhal, bordtennishal, 2 gymnastikhaller og 3 bevægelsessale. Desuden har aftenskolerne deres bevægelsesfag i huset hvor man bl.a. kan dyrke yoga, thaichi, pilates, familie yoga, tango og qigong.
Kildegårdshallen, som er en idrætssal, der i dagtimerne hovedsageligt anvendes af Klub Midt og Vest og Absalon skole, mens hallen anvendes til gymnastik fra sen eftermiddag og ud på aftenen samt i weekenderne.
Kunstens Hus er et kreativt værksted, som anvendes af aftenskoler, foreningslivet og Billedskolen for børn. I Musikkens Hus holder musikskolen, aftenskolernes musikhold og musikforeninger til. Musikkens Hus består af de to øverste etager. I huset holder skoleklubben Klub Kildegården samt Roskilde Ældremotion også til. Musikkens Hus spænder bredt. Børn og voksne kan gå til soloundervisning i sang eller instrumenter, stemmetræne eller synge med i et kor. Du kan møde alt fra folkedansere til babyrytmik.
Oplysningens Hus holder aftenskolernes administration til. I lokalerne bliver der bl.a. undervist i sprog, it, filosofi, croquis, psykologi og teknologi kurser.
Derudover rummer de tilhørende udearealer forskellige aktivitets- og opholdsmuligheder. På pladsen finder du træningsarealer, dansescene med siddepladser og en eventcirkel. Eventcirklen kan både bruges til leg, løbehjul, rulleskøjter, skateraktiviteter, boldspil, scene og hop på små trampoliner. Bag idrættens hus findes faciliteter til parkour. Kildegårdens udearealer kan frit bruges af alle.
I udkanten af Roskilde vest ligger også Roskilde Golfklub og Roskilde Rideklub. Roskilde Golfklub er stiftet i 1973 og har ca. 1500 medlemmer. Ud over en 18-hullers bane rummer klubben også Restaurant Birdie og en proshop. Appellerer ingen af ovenstående tilbud til dig hører Roskilde Rideklub også til i det yderste af Roskilde Vest. Roskilde Rideklub er grundlagt i 1921 og har således 100 års jubilæum i 2021. Klubben har ca. 200 medlemmer og tilbyder bl.a. rideskoleundervisning og opstaldningsmuligheder.
Skal du bruge offentlig transport til at komme til og fra Roskilde Vest, så kører linje 202A mellem Musicon og Margrethehåb i Roskilde Vest. I Roskilde Vest er der stoppesteder ved Helligkorsvej, Møllehusvej og Låddenhøj. Linje 206 kører fra Gartnervang i Roskilde Syd over Roskilde St. mod Sct. Jørgens Skole i Roskilde Vest. Undervejs er der bl.a. stoppesteder ved Kildehusvej, Møllehusvej og Platanvej.