VELKOMMEN TIL SANKT JØRGENSBJERG

Kilet ind mellem centrum, Roskilde Havn og Roskilde Vest ligger det idylliske Sankt Jørgensbjerg. Området, som har rødder tilbage fra 1700-tallet, er kendetegnet ved smalle gader med gamle stråtækte sammenbyggede fiskerhuse og ældre fine villaer fra starten af 1900-tallet. Området er generelt højt beliggende og en del huse omkring Strandgade, Kirkegade og Brøndgade har en fin udsigt over Roskilde Fjord og Roskilde Lystbådehavn.
En af Danmarks ældste stenkirker opført i år 1070 af frådsten -  Sankt Jørgensbjerg Kirke, ligger centralt på Sankt Jørgensbjerg.
I dag er Skt. Jørgensbjerg en af Roskildes mest eftertragtede bydele at bo i, og bliver af lokale omtalt kærligt som "ned på bjerget". Når man bor på Sankt Jørgensbjerg har man tæt adgang til både by og natur. Roskilde centrum kan på gåben nås på 12-15 minutter og på en smuk gåtur, startende fra den nordlige ende af lystbådehavnen, kan man gå langs fjorden i det der lokalt bliver kaldt ”Kællingehaven” ud til Sct. Hans Have på cirka et kvarter. Et kvarters gang fra Sct. Hans Have ligger Boserup Skov.
Ved havnen ligger Roskilde Sejlklub, stiftet i 1905, hvor man både lære at sejle i klubbens sejlerskole, udøve kapsejlads samt lære at ro kajak. Klubben har ca. 500 medlemmer og er således blandt landets største sejlklubber i Danmark. Kajakafdelingen, som er stiftet i 2003, har ca. 130 medlemmer.
Det er Absalon Skole der er den lokale folkeskole tilhørende Sankt Jørgensbjerg, men privatskolerne Sct. Josef Skole og Roskilde Private Real skole, ligger også tæt på Sankt Jørgensbjerg.
Af børneinstitutioner på Sankt Jørgensbjerg er der Børnehuset Skrænten og Børnehuset Sankt Jørgensbjerg, som begge er integrerede institutioner.
Af offentlig transport kører buslinje 207 fra Roskilde station til Gevninge, som ligger vest for Roskilde. Bussens vej gennem Sankt Jørgens Bjerg er via Sankt Hans Gade.