VELKOMMEN TIL TREKRONER

Bydelen ligger i den østlige del af Roskilde. Trekroner har i mange år været kendetegnet ved Roskilde Universitets Center (RUC). Derudover er professionshøjskolen Absalon kommet til. Igennem de sidste 10 år, har bydelen oplevet en enorm vækst i form af byggeri af lejligheder, rækkehuse og villaer. Stationsområdet har også haft en meget spændende udvikling, især detail handlen har udviklet sig positivt. Her ligger i dag Superbrugsen, Byine og Bisgaard, Trekroner cykler, Trekroner kiosken, Trekroner Løveapotek, Sushi 2500, Trekroner Lægehus og den kendte café - Café Freunde.
For de små er det muligt at gå i daginstitution på vuggestuen Korellen, Børnehuset Trekroner, Børnehuset Skademosegaard. Når de små starter i skole er det på den kommunale skole Trekroner skole. Skolen har været registreret som udeskole siden 2014.
Af fritidsaktiviteter byder Trekroner blandt andet på Trekroner IF, som beskæftiger sig med badminton, basketball, BMX, familiegymnastik, fodbold for voksne, løbeklub, unicykling, volleyball og en løbeklub. Trekroner er beliggende i kort afstand til Himmelev og derfor er HVB Trekroners lokale fodboldklub.
Trekroner har også sin egen kirke, og vi synes især om kirkens tiltag omkring godnathistorier er noget helt særligt, hvor man tager dynen med og hopper i sin pyjamas, og ad den vej igennem får integreret musik, historier og aftensalmer i fællesskab.
Af offentlig transport byder Trekroner St. på togforbindelse til København og mod Holbæk. Der er ligeledes mulighed for bus via 201A som starter i Svogerslev og slutter i Trekroner.